Nieuwe dienstregeling NS zeer nadelig voor Akkrum-Nes

Op 10 december treedt de nieuwe dienstregeling van de NS in werking. Treinreizigers uit Grou-Jirnsum, Akkrum-Nes en Wolvega zullen dan vaker het beeld zien van een intercity die voorbij zoeft. Op genoemde stations stopt namelijk alleen nog een sprinter die rijdt tussen Leeuwarden en Meppel. De reistijd naar Zwolle neemt niet alleen toe met 10 minuten, maar kent ook nog een overstap in Meppel. Reizigers die naar Utrecht of Schiphol willen zijn 19 minuten langer onderweg en moeten nu één of twee keer overstappen. De directe trein naar Schiphol stopt niet meer voor reizigers in Grou, Akkrum of Wolvega.


Reizigers stappen over in Heerenveen, wachttijd 22 minuten, of in zowel Meppel als in Zwolle, wachttijden respectievelijk 11 en 13 minuten.

Als wij onze dorpen leefbaar willen houden en het aantrekkelijk willen maken voor mensen om zich hier vestigen is een goed openbaar vervoer een vereiste. Gedeputeerde Staten heeft goedkeuring verleend aan dit onzalige plan. Wij roepen de heren en dame op om te luisteren naar de protesten uit Grou-Jirnsum, Akkrum-Nes en Wolvega. GroenLinks is daarom een petitie gestart en vraagt de NS ervoor te zorgen dat de mensen in genoemde dorpen zo spoedig mogelijk weer snel en gemakkelijk kunnen reizen met de trein!

Klik hier om de petitie te ondertekenen!