WMO

Zowel GroenLinks al de PvdA hebben in de gemeenteraad naar aanleiding van de uitspraak van de Centrale Raad van Beroep over de WMO naar de consequenties voor onze gemeente gevraagd.

Volgens het college van B&W hebben zij volgens de richtlijnen gehandeld maar zullen een uitspraak binnenkort van de Vereniging Nederlandse Gemeenten hierover, nader bestuderen.
Er is in een aantal dagbladen een grote advertentie verschenen van de FNV, ondersteund door GroenLinks, KBO-Brabant, Omroep MAX, PvdA, SP en 50Plus met de volgende tekst:

Claim uw huishoudelijke zorg terug! Er zit een belteam klaar om u verder te helpen.
Door bezuinigingen hebben veel gemeenten cliënten gekort op hun aantal uren huishoudelijke zorg. Dit raakt veel kwetsbare oude zieke mensen èn hun zorgmedewerkers.
De Centrale Raad van Beroep heeft uitgesproken dat het korten van het aantal uren huishoudelijke zorg vaak niet zorgvuldig is gebeurd omdat er geen maatwerk is geleverd en het korten daarmee onrechtmatig is. Cliënten die dit is overkomen hebben daarom recht op het aantal uren van voor de herindicatie.  Heeft U nog niets van uw gemeente gehoord, maar bent u wel gekort? Meld u bij ons aan en wij helpen u kosteloos om een brief te sturen richting uw gemeente waarin u aanspraak maakt op het aantal uren huishoudelijke zorg waar u recht op heeft.
Bel naar 079-3536015