Grietje van Dijk

Grietje van Dijk

Ik ben Grietje van Dijk, geboren in 1966 en getogen in Emmeloord. Pionieren en gemeenschapszin kenmerken mijn geboorteplaats en hebben me mede gevormd tot de mens die ik nu ben.

Zeven jaar geleden ben ik smoorverliefd geworden op een Fries, gelukkig was dat wederzijds, en zo ben ik vanuit de polderklei vertrokken naar het fraaie Friese Heerenveen om samen met onze vijf katten een mooie toekomst op te bouwen. Ik vind het heerlijk wonen in onze gemeente, graag trek ik er op uit naar de diverse natuur/ en recreatiegebieden die we hebben. Meermaals per week doe ik dat hardlopend, kilometers draven in de gezonde buitenlucht om lichaam en geest weer in balans te krijgen.

GroenLinks Heerenveen herbergt prettige personen waarmee het fijn samenwerken is en die je een welkom gevoel geven, ik ben blij dat ik daar een onderdeel van mag zijn.

GroenLinks is een positieve, innovatieve partij waarvan de idealen en standpunten aansluiten op de mijne. Samen kunnen we ons inzetten voor een eerlijke en groene samenleving.  Een samenleving met respect en ruimte voor iedereen waar we liefdevol en zuinig omgaan met de natuur.

Wat ik om me heen zie is dat ook in onze gemeente mensen buiten spel lijken te worden gezet. Ouderen, chronisch zieken, laaggeletterden, mensen in de bijstand …………  Een groep mensen waarvan volgens mij te makkelijk wordt verwacht dat ze in hun eigen kracht gaan staan. Die kracht is vaak allang verdwenen na jaren worstelen om het hoofd boven water te houden. Voor deze groep mensen wil ik graag een stem zijn die verwoordt wat er speelt, wat de behoeften zijn en wat er beter kan.

Het gaat om mensen, niet om de cijfers!